Waarom is
participatie belangrijk?

Wij vinden het belangrijk dat de visie van de ontwikkelingen van de Zwartewaterallee samen met de huidige bewoners in de verschillende wijken is vormgegeven. Zo is er op 2 juli 2019 de eerste informatieavond georganiseerd. Deze werd druk bezocht door circa 250 omwonenden en geïnteresseerden. Hier is al gevraagd naar hun mening over de plannen en de mensen hebben formulieren ingevuld met hun vragen of opmerkingen. Zij worden benaderd en krijgen antwoord op hun vragen.

Door deze website willen wij geïnteresseerden en omwonenden regelmatig informeren over de ontwikkelingen van de Zwartewaterallee. Daarnaast hebben we al diverse vragen en antwoorden gebundeld in de veel gestelde vragen pagina. Heb jij een vraag gemist of wil jij ook reageren op de gebiedsvisie? Dat kan door het reactieformulier in te vullen en te versturen.

De reacties die wij voor 15 juli 2020 hebben ontvangen worden doorgenomen en besproken met de gemeente. Daar waar het kan en gewenst is, wordt de visie aangevuld en gewijzigd. Het college en de gemeenteraad nemen hier een besluit over.

Heb jij een vraag over de gebiedsvisie en kun je het antwoord niet vinden op deze website, vul dan het reactieformulier in. Wij proberen hier zo snel mogelijk antwoord op te geven.

reactie versturen

Hoe ziet de planning
voor de gebiedsontwikkeling
eruit?

Voordat het gebied helemaal klaar is, moet er veel gebeuren. De gebiedsvisie moet afgerond en goedgekeurd worden door het college van burgemeester en wethouders en vervolgens worden vastgesteld door de gemeenteraad. Daarna volgen de uitwerking van de plannen voor de verschillende projectlocaties, de verschillende bestemmingsplannen, de vergunningen en de voorbereidingen voor de bouw.

Het doel is na vaststelling van de gebiedsvisie door de gemeenteraad de (deel)projecten zo snel mogelijk op te pakken en uit te voeren. De prognose is om de realisatie van de eerste projecten te starten tussen het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022.

Foto

Belangstelling

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de gebiedsontwikkeling Zwartewaterallee in Zwolle?
 Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws automatisch per e-mail.

Meld je aan